Yleinen

Bitcoin – 7 Kiinnostavaa Faktaa Bitcoinista

1. Bitcoinien luoja, Satoshi Nakamoto, on mystinen hahmo

Satoshi Nakamoto nimistä tahoa käytetään yleisesti puhuttaessa tahosta Bitcoinien takana. Tänä päivänäkään ei kuitenkaan ole varmuutta onko Bitcoinin takana henkilö vai ryhmä henkilöitä. Vaikka Nakamoto olisikin henkilö, hänen henkilöllisyydestään ei ole varmuutta. Toukokuussa 2017 Nakamoton uskottiin omistavan noin miljoona Bitcoinia, joka tarkoittaa noin 3 300 000 miljoonaa euroa (syyskuussa 2017).

2. Bitcoineja on olemassa rajoitettu määrä

Olet ehkä saattanut kuulla Bitcoinien louhimisesta. Tällä tarkoitetaan prosessia, jossa Bitcoineja luodaan lisää digitaalisesti. Voisi kuvitella, että tämä tarkoittaa, että Bitcoineja voisi olla olemassa loputtomia määriä. Järjestelmä ei kuitenkaan toimi niin. Sen sijaan ennalta määritetty louhintaaikataulu rajoittaa Bitcoinien määrää markkinoilla. Tällä hetkellä lähestytään 21 miljoonan Bitcoinin rajapyykkiä ja louhinta käy päivä päivältä vaikeammaksi.

Mikä ihmeen Bitcoin

 

3. Ensimmäinen Bitcoinin avulla hankittu hyödyke oli pizza

Ensimmäinen transaktio, joka tehtiin Bitcoinien avulla tapahtui kun Satoshi osti, minkäs muunkaan kuin pizzan, Hal Finney nimiseltä henkilöltä tai taholta vuonna 2009. Pizzan hinta oli 25 $, joka tarkoitti Bitcoineissa 10 000 Bitcoinia.

4. On mahdotonta saada tietää Bitcoinin omistajan tai vastaanottajan tietoja

Bitcoin-osoitteet ovat pitkiä, 34 merkkisiä jonoja jotka koostuvat aakkosista ja numeroista. Osoitetta käytettäessä on mahdotonta sanoa kuka on Bitcoinin lähettäjä tai vastaanottaja. Ehkä tästä syystä Bitcoinien avulla rahoitetaan rikollista toimintaa, kuten huumekauppaa netissä.

5. Bitcoin-lompakon kadottaminen merkitsee lompakossa olevien Bitcoinien menettämistä

Bitcoinit säilytetään ja talletetaan Bitcoin- lompakkoon. Tämä muistuttaa hyvin paljon tavallisen rahan säilyttämistä pankkitilillä. Bitcoin-lompakko on hyvin turvallinen ja suojattu tili. On kuitenkin joitain seikkoja jotka erottavat tavallisen pankkitilin ja Bitcoin- lompakon toisistaan. Jos Bitcoin- lompakko jostain syystä katoaa tai häviää, sitä ei ole mitään mahdollisuutta saada takaisin. On myös mahdottomuus, että joku toinen käyttäisi Bitcoineja toisen lompakosta ilman, että toinen on luovuttanut kyseisiä Bitcoineja henkilön haltuun. Lisäksi jos saat Bitcoin osoitteen haltuusi, pystyt näkemään määrän Bitcoineja, jota kyseisen Bitcoinin omistajalla on hallussaan.

6. Bitcoin ostotapahtuma on peruuttamaton

Bitcoinilla tehtyä ostosta ei voi peruuttaa. Tässä se poikkeaa lähestulkoon kaikista muista maksutavoista, esimerkiksi Paypalista, jonka kautta tehdyt ostot on mahdollista peruuttaa tietyn ajan kuluessa. Bitcoinilla maksettaessa mahdollisuutta kaupan perumiseen ei ole.

7. Bitcoinin arvo vaihtelee hyvin herkästi ja nopeasti

10 vuoden aikana Bitcoinista on tullut yksi digitaalisen maailman tärkeimmistä ilmiöistä. Sen hinta on kivunnut tuhansiin dollareihin. Siitäkin huolimatta Bitcoinin arvo vaihtelee ja pysyy erittäin alttiina arvonmuutoksille. On myös ennustettu, että koko Bitcoin- järjestelmä saattaa kaatua tulevaisuudessa. Tämä siitä syystä, että hyvin pieni joukko ihmisiä, noin 10 henkilöä, pitävät halussaan suurinta osaa Bitcoineista. Jos valuutan luonne olisi hajautetumpi, todennäköisesti arvonvaihtelut eivät olisi niin suuria.

Lisää tietoa Bitcoinista löydät täältä!

You may also like
Uusi pihin säästäjän unelmasivusto Skotti.fi avattu
talousongelmat
Hei velkaantunut – Et ole yksin!

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage