Yleinen

Lainaa ilman luottotietoja vuonna 2017

Joskus saattaa ilmaantua jokin odottamaton tilanne, jolloin omat rahat eivät riitä ja tarvitset lainaa. Asiaa hankaloittaa kuitenkin, jos luottotietosi eivät ole kunnossa. Luottotiedot tarkastetaan yleensä aina, kun henkilö hakee lainaa. Rahalaitokset haluavat nimittäin olla varmoja, että laina maksetaan takaisin ajallaan. Tilanne ei kuitenkaan ole täysin toivoton, sillä kaikkeen löytyy yleensä ratkaisu, kun saat taloudellisen tilanteesi jälleen tasapainoon. Miten sitten saa lainaa ilman luottotietoja vuonna 2017? Yleensä lainan saaminen edellyttää, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti eikä luottotiedoissasi ole merkintää.

Lainaa ilman luottotietoja 2017

Luottotietorekisteriin rekisteröityjen luottotietojen merkitys lainan myönnössä on vähentynyt jatkuvasti. Maksuhäiriömerkinnät, joita Suomessa saa lain mukaan kerätä luottotietojärjestelmään ovat pahasti jäljessä henkilön todellisesta taloudellisesta tilanteesta. Tästä syystä luotonmyöntäjä ei voi luottoa myöntäessään tukeutua luottotietorekisterin antamiin tietoihin lainanhakijan maksukyvykkyydestä.

Luottohäiriömerkintä merkitään henkilön luottotietoihin vasta kun käräjäoikeus on tuominnut velallisen maksuvelvolliseksi ja todennut saatavan aiheelliseksi eikä velallinen ole riitauttanut saatavaa haasteen saatuaan. Tähän prosessiin saattaa mennä vuosia. Tämä tarkoittaa että itse lasku tai maksamatta jäänyt maksu saattaa olla vuosia vanha ennen kuin tieto maksamatta jääneestä laskusta tulee julkisesti näkyväksi luottotietorekisteriin. Sillä välin henkilö on voinut velkaantua tai ajautua todella pahoihin maksuvaikeuksiin. Velkaantumisen kun on nykyisin todella helppoa ja jo muutamissa tunneissa voi ottaa lainaa yli oman takaisin maksukyvyn.

Tästä syystä luottoa myöntävät tahot eivät voi millään perustaa luotonmyöntöään luottotietoihin. Se mitä todelliset luottotiedot ovat vuonna 2017 on ihan eri asia kuin mitä luottotietorekisteri kertoo. Nykyisin lainaa myöntävät tahot käyttävät aivan eri menetelmiä lainan myöntämiseen takaisin maksukykyisille lainaajille.

Miten lainan takaisinmaksukykyä voidaan ennustaa

Vastausta on, että ei oikein mitenkään. On hyvin vaikea sanoa tuntemattomasta lainanhakijasta maksaakohan takaisin ajallaan vai meneekö laina perintään ja sitä kautta mahdollisesti luottotappioksi saakka. Parhaimmassa asemassa ovat lainanmyöntäjät jotka ovat pitkää olleet markkinoilla ja joilla on vakiintunut asiakaskunta. He tuntevat asiakkaansa hyvin. He tietävät asiakkaistaan ne, jotka ovat hoitaneet asiansa mallikkaasti. Tällaiset asiakkaat saavat lähes poikkeuksetta myös lisää lainaa käyttämästään lainapalvelusta. Pitkään markkinoilla toimineet pikavippaajat ovat keränneet asiakkaistaan dataa ja pystyvät ennakoimaan minkälainen asiakas on potentiaalinen luottotappio ja kuka taas mahdollisesti maksaa lainansa ajoissa.

Lainan myöntäjillä on myös nykyisin käytössään työkaluja joilla voidaan tarkastella henkilön taloudentilaa reaaliaikaisemmin kuin mitä luottotietojen avulla pystytään kertomaan. Tällaisia työkaluja ovat esimerkiksi Instantor ja Suomen Asiakastiedon ylläpitämä Kyselyjärjestelmä. Kerron lisää näistä työkaluista tässä blogissani näitä työkaluja koskevissa artikkeleissa.

Luottotietojen merkitys

On selvää, ettei lainan myöntäminen henkilölle joka ei maksa takaisin ajoissa ole järkevää. Tämä on usein unohdettu fakta pikavipeistä puhuttaessa. Muun muassa median edustajat tuntuvat ajattelevan, että pikavippiyhtiöiden ja lainan myöntäjien tarkoitus on työntää rahaa ihmisille jotka eivät pysty maksamaan takaisin. Jokainen voi miettiä tätä yhtälöä omalle kohdalleen. Lainatako rahaa jollekin joka ei maksa takaisin? Onko se järkevää ja kuinka moni on valmis tekemään niin? Sama pätee lainanmyöntäjiin. Tuskinpa kenenkään tarkoitus on hävittää rahaa maailmalle.

Sen sijaan että googlettelet lainaa ilman luottotietoja 2017, olisi hedelmällisempää puhua nykyisestä talouden tilanteestasi. Mikäli luottotietojasi rasittaa vanha takaisin maksettu velka, ei se liene este lainansaamiselle. Tämä edellyttää tietenkin, että pystyt osoittamaan, että nykyinen lainan takaisinmaksukykysi on kunnossa. Tästä syystä nykyisin lainaa hakiessasi netistä usein kysytään myös tarkentavia kysymyksiä nykyisestä velan määrästä sekä esimerkiksi perheenjäsenten lukumäärästä. Anna rehelliset tiedot lainanmyöntäjälle, jotta hänellä on mahdollisuus puolestasi hahmottaa taloudentilaasi ja takaisinmaksukykyäsi.

Miten saada lainaa ilman takaajaa

 

 

Pankkilainaa hakiessasi tarvitset useimmiten takaajan tai jotakin lainan vakuudeksi. Lainan vakuudeksi käy vaikkapa auto tai talo, kiinteistö tai osake. Pikalaina- tai pikavippiyritykset myöntävät useimmiten lainan myös ilman takaajaa sekä vakuuksia. Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että vakuudettomassa lainassa on yleensä jonkin verran korkeampi korko kuin tavallisessa pankkilainassa. Korkoja korottamalla rahalaitokset haluavat varmistaa, että saavat omansa takaisin. Vakuudettomissa lainoissa on huomattaviakin hintaeroja, joten lainoja ja lainankorkoja kannattaa todellakin vertailla ennen lopullisen päätöksen tekoa. Joskus vain on tilanteita, jolloin pientä pikavippiä tarvitaan senhetkisessä taloudellisessa tilanteessa. Pikavippiyrityksiltä on mahdollista hakea lainaa ilman luottotietoja vuonna 2017. Pikavipin ottaessasi sinun kuitenkin pitää olla aivan varma, että pystyt maksamaan sen takaisin ajallaan.

Useimmiten kannattaa vielä kerran miettiä, onko lainan ottaminen aiottuun tarkoitukseen aivan välttämätöntä ja kannattaako sinun hakea lainaa ilman luottotietoja vuonna 2017. Mieti takaisinmaksukykyäsi ja kartoita lainan tai vipin ottoon liittyvät riskit. Netissä on erilaisia lainalaskureita, joiden avulla voit vertailla lainasummia sekä niiden koroista kertyviä kuluja. Merkinnät luottotiedoissa voivat johtua tilapäisistä maksuhäiriöistä, kuten sairaudesta tai työttömyydestä. Mikäli taloudellinen tilanne on jo hallinnassa ja työpaikkakin on vakituinen, kannattaa selvittää lainan saantimahdollisuudet eri lainanantajilta. Parasta on, jos pystyt todistamaan sen, että olet jo pystynyt maksamaan takaisin vanhat velkasi ennen kuin haet uutta lainaa. Tällaisessa tapauksessa voi vaikka järjestyä pieni laina, joka on mahdollista saada pikavippiä paremmilla koroilla.

Huomioi lainan kokonaiskulut

Mikäli ehdottomasti tarvitset rahaa taloudellisen tilanteesi väliaikaiseen korjaamiseen, on sinun tehtävä jotakin asian hyväksi. Lainaa ilman luottotietoja vuonna 2017 on mahdollista hakea pikavipin muodossa. Mitä pienempi lainaamasi summa on, sitä suuremmat ovat myöskin tällaisen lainan korot. Kannattaa myös ottaa selvää, onko lainantarjoajalla joitakin piilokustannuksia, jotka nostavat luoton hintaa vielä entisestäänkin. Käytä vain palveluja, joissa voit lähettää ilmaisen nettihakemuksen vippiä tai pikalainaa hakiessasi. Muista vertailla eri lainojen hintoja korkokuluineen ja takaisinmaksuaikoineen. Netistä löytyy käteviä ja aikaa säästäviä palveluita, jotka kilpailuttavat lainahakemuksen sinun puolestasi.

Lainaa ilman luottotietoja

Loppuvuoden 2017 aikana RahaaNopeasti.fi nosti 2000 euron lainan, viidestä tutkimuksiemme mukaan järkevästä ja luotettavasta rahoituslaitoksesta. Valitessamme yrityksiä tutkimme, että kyseiset yritykset:

  1. Löytyivät Suomen Aluehallintoviraston luotonmyöntörekisteristä
  2. Myönsivät luottoa jonka todellinen vuosikorko on lainmukainen

Tässä kokemuksia kustakin tutkimukseen valikoituneesta lainanmyöntäjästä:

Lainaa24.fi

Lainaa24.fi kannattaa kokemuksemme mukaan käyttää erityisesti lainojen yhdistelyyn. Monilla kotitalouksilla on lainoja ja kulutusluottoa useasta paikasta. Tällöin kannattaa usein ottaa yksi suurempi laina, jolla maksaa pienemmät lainat kuntoon. Näin kertyy säästöä ja myös lainojen hallinnointi on helpompaa kun usean lainan lyhennyksen sijaan tarvitsee huolehtia vain yhdestä.

Hae Lainaa Lainaa24.fi:ltä!

Ferratum Joustava

Ferratumilla on hallussaan EU:n myöntämä pankkitoimilupa. Ferratumin luotonmyöntöä valvotaan siis aivan yhtä tarkasti kuin muidenkin perinteisten pankkien. Tämä vaikuttaa siihen, että Ferratumin lainaehtoihin voi luottaa. Ferratum poikkeaa muista luotonmyöntäjistä siinä, että lainaa voi nostaa koska tahansa, kellon ympäri ja joka päivä. Asiakaspalvelu on aina paikalla, joten jos lainanhakemisessa tai nostamisessa ilmenee ongelmaa, on apu saatavilla yhdellä ilmaisella puhelinsoitolla koska tahansa.

Hae Lainaa Ferratumilta!

Ostosraha

Ostosraha on monipuolinen ja joustava kulutusluotto. Kulutusluottoon on mahdollista hakea korotusta kesken laina-ajan. Tämä voi olla kätevä apu, jos lainan kohteen, esimerkiksi remontin, lopulliset kustannukset eivät vielä lainanhakuhetkellä ole tiedossa.

Hae Lainaa Ostosrahalta!

Vivus

On ulkomainen lainan myöntäjä toisin kuin yllä mainitut yritykset. Vivus myöntää nykymittapuulla arvioituna melko pieniä lainoja. Emme olisi voineet juuri hakea nyt hakemaamme 2000 euron lainaa suurempaa luottoa. Vivus on tunnettu ilmaisista ja kuluttomista ensilainoistaan. Joskin kuluttomuus koskee vain summaltaan pienempiä lainoja.

Hae Lainaa Vivukselta!

Creditstar

Creditstar lainaa myös nuorille. Monilla muilla tutkimukseemme osallistuneille luotonmyöntäjillä luoton alaikäraja oli 20-vuotta tai vieläkin vanhempi. Creditstar puolestaan myöntää luottoa myös 18-vuotiaille. Creditstar ei ole lainavertailumme edullisin vaihtoehto, mutta ei myöskään kallein.

Hae Lainaa Creditstarilta!

OmaLaina.fi

OmaLaina.fi on TV:stä tuttu lainayhtiö, joka on mainostanut paljon syksyllä 2017.  OmaLainasta lainaa voi hakea 5000 eurosta aina 50 000 euroon. OmaLaina.fi on hyvin suosittu lainapalvelu, sillä sen kautta on rahottunut jo yli 300 000 suomalaista. OmaLaina lupaa lainaa myös eläkeläisille ja opiskelijoille, joiden on normaalisti vaikea saada lainaa nykypäivän lainamarkkinoilla.

Hae Lainaa OmaLainasta!

You may also like
Yrityslainaa helposti ja nopeasti
Nopea ja Joustava Yrityslaina
Uusi pihin säästäjän unelmasivusto Skotti.fi avattu
1 Comment
  • - Vaatteet ja muoti May 3,2017 at 22:28

    […] haluaa ottaa lainaa ilman luottotietoja. Mulle se ei kyllä olisi mitenkään vaihtoehto. Enemmin pitäisi aina säästää ja sitten vasta […]

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage