Lainat

Lainat – Millaisia lainoja suomalaiset suosivat?

Rahaa voidaan lainata melkein mihin tarkoitukseen hyvänsä. Rahan lainaamiseen tarkoitetuilla palveluilla saattaa olla osa-alueita, joihin ne ovat erikoistuneet. Esimerkiksi pankeista saa suurempia lainoja vaikka asunnonostoa varten. Tällöin rahaa ei useinkaan saa käyttää muuhun tarkoitukseen, vaan pankki seuraa, että rahat varmasti menevät asunnon hankintaan.

Kulutusluotot ovat tarkoitettu pienempien summien lainaamiseen, joita voi käyttää esim. suurempien hankintojen kuten pesukoneen ostoon. Rahaa voidaan lainata myös esim. matkaan tai muuten vain jos taloudessa on tiukempi aika, helpottamaan arkipäivästä selviytymistä. Tällaiset summat liikkuvat usein 500 euron ja tuhannen euron välillä. Jos lainanantaja myöntää lainan, rahat voidaan käyttää miten lainaaja vain haluaa.

Erot pankkilainan ja pikavipin välillä

Pikavippi on pienempi laina, jota voidaan hakea tekstiviestillä tai netissä ja vastaus tulee useimmin lähes samalla hetkellä. Yleisimmin pikavipin summa on 100 euron ja 2000 euron välillä. Pikavipin takaisinmaksu aika on usein hyvin lyhyt, yleensä kuukaudesta vuoteen. Pankkilainan takaisinmaksuaika on yleensä useita kuukausia jopa kymmeniä vuosia. Pankkilaina käsittää usein suuremman summan mutta myös lainanhakuprosessi kestää huomattavasti kauemmin kuin pikavipin myöntämisprosessi. Varsinkin isommat lainat, kuten asuntolaina, vaativat aina fyysisen käynnin pankissa. Näin on usein myös kulutusluottojen suhteen.

Lainan ottajan kahdeksan vinkkiä

1.Ota huomioon korko ja muut kulut. Vertaa pankkeja, jotta löydät mahdollisimman edullisen lainan eli lainan jonka korot ovat alhaisimmat.

2.Mieti kuinka pitkän takaisinmaksuajan haluat. Mitä lyhyempi takaisinmaksuaika, sitä suuremmat kuukausierät tulevat kuukausittain maksettavaksi. Mitä pidemmälle ajalle takaisin maksun ajoitat, sitä vähemmän kuukausittaisiin lyhennyksiin menee rahaa. Kokonaiskulut lainasta tosin usein ovat sitä kovemmat mitä pidemmän laina-ajan valitset.

3.Laske onko sinulla varmasti varaa kuukausittaisiin lyhennyksiin taloudellisesti tiukkoinakin kuukausina.

4.Älä lainaa enempää kuin tarvitset.

5.Tarkista pankista onko lainan korko kiinteä vai vaihtuva ettei tule yllätyksiä.

RahaaNopeasti.fi Lainat Testissä

Kevään ja kesän 2017 aikana RahaaNopeasti.fi nosti 2000 euron lainan, viidestä tutkimuksiemme mukaan järkevästä ja luotettavasta rahoituslaitoksesta. Valitessamme yrityksiä tutkimme, että kyseiset yritykset:

  1. Löytyivät Suomen Aluehallintoviraston luotonmyöntörekisteristä
  2. Myönsivät luottoa jonka todellinen vuosikorko on lainmukainen

Tässä kokemuksia kustakin tutkimukseen valikoituneesta lainanmyöntäjästä:

Ferratum Joustava

Ferratumilla on hallussaan EU:n myöntämä pankkitoimilupa. Ferratumin luotonmyöntöä valvotaan siis aivan yhtä tarkasti kuin muidenkin perinteisten pankkien. Tämä vaikuttaa siihen, että Ferratumin lainaehtoihin voi luottaa. Ferratum poikkeaa muista luotonmyöntäjistä siinä, että lainaa voi nostaa koska tahansa, kellon ympäri ja joka päivä. Asiakaspalvelu on aina paikalla, joten jos lainanhakemisessa tai nostamisessa ilmenee ongelmaa, on apu saatavilla yhdellä ilmaisella puhelinsoitolla koska tahansa.

Hae Lainaa Ferratumilta!

Laina.fi

Laina.fi on monipuolinen ja joustava kulutusluotto. Laina.fistä on mahdollista hakea sekä kertalaina että käyttölaina. Käyttölaina on joustava laina, jota voi nostaa aina tarpeen tullen. Tämä voi olla kätevä apu, jos lainan kohteen, esimerkiksi remontin, lopulliset kustannukset eivät vielä lainanhakuhetkellä ole tiedossa. Jos tarvetta ei tule, ei lainaa myöskään ole pakko nostaa. Kertalaina taas on nimensä mukaisesti kerralla nostettava kokonaissumma, joka maksetaan takaisin tasaerissä.

Hae Lainaa Laina.fi:stä!

Vivus

On ulkomainen lainan myöntäjä toisin kuin yllä mainitut yritykset. Vivus myöntää nykymittapuulla arvioituna melko pieniä lainoja. Emme olisi voineet juuri hakea nyt hakemaamme 2000 euron lainaa suurempaa luottoa. Vivus on tunnettu ilmaisista ja kuluttomista ensilainoistaan. Joskin kuluttomuus koskee vain summaltaan pienempiä lainoja.

Hae Lainaa Vivukselta!

Lainaa24.fi

Lainaa24.fi kannattaa kokemuksemme mukaan käyttää erityisesti lainojen yhdistelyyn. Monilla kotitalouksilla on lainoja ja kulutusluottoa useasta paikasta. Tällöin kannattaa usein ottaa yksi suurempi laina, jolla maksaa pienemmät lainat kuntoon. Näin kertyy säästöä ja myös lainojen hallinnointi on helpompaa kun usean lainan lyhennyksen sijaan tarvitsee huolehtia vain yhdestä.

Hae Lainaa Lainaa24.fi:ltä!

Lendr

Lendr on samaa yhtiötä TV:ssäkin mainostaneen Rahalaitos.fi:n kanssa. Jotta Lendrin kautta lainaaminen onnistuu, tulee lainanhakijalla olla vähintään 7200 euron vuositulot. Lisäksi hakijan on oltava vähintää 20-vuotias ja luottotietojen on oltava kunnossa. Epäselväksi jää voiko Lendrin avulla hakea lainaa maksimissaan 50 000 euroa vai 70 000 euroa, sillä kummatkin tiedot löytyvät heidän sivuiltaan.

Hae Lainaa Lendriltä!