Yleinen

Opas rahan hankintaan – Osa 1

Tässä oppaassa kerron uusimmat ja päivitetyt vinkit rahan hankintaan. En tiedä voiko rahaa koskaan olla liikaa mutta uskon, että sen puutteesta ainakin kärsii ajoittain suurin osa ihmisistä. Siksipä siis lue nämä 10 ensimmäistä vinkkiä, joiden avulla rahatilanteesi paranee. Tämä artikkeli on osa isompaa juttusarjaa, jossa kerran viikossa julkaistaan 10 tapaa saada rahaa.

1. KEVYTYRITTÄJYYS

Tässäkin postauksessa on paljon juttua pikkupalveluksista ja töistä, joita voit tehdä saadaksesi rahaa. Suomessahan ei varsinaisesti saa tehdä töitä ilman, että kertoo asiasta Verottajalle, sillä ansaitsemastaan tulosta jokaisen suomalaisen täytyy pulittaa veroa valtiolle. Jotta tämä kaikki, työn tilaaminen, työn tekeminen ja verottajan muistaminen, tulee hoidettua oikein ja lain mukaan, liity Ukkoon. Ukko.fi on palvelu jonka avulla voit tienata rahaa helposti ilman byrokratiaa. Myös työn tilaaja on iloinen kun hänen ei tarvitse murehtia käyttäneensä pimeää työvoimaa.

2. VANHAT HELYT

Onko sinulla vanhoja rikkinäisiä kultaketjuja tai vanhoja parittomia kultaisia korviksia? Kulta on siitä kova juttu, että se ei menetä arvoaan koskaan. Kullasta saa siis hyvät rahat helposti. Jos et tarvitse enää kultakorujasi tai ne ovat rikki, niin ettei sinua enää innosta edes niiden korjaus, kannattaa ne muuttaa rahaksi. Romukullan myynti oli supertrendikästä noin 10 vuotta sitten. Vaikka sitä ei tällä hetkellä niin kovasti mainostetakaan on kullan hinta tälläkin hetkellä erittäin korkealla. (Kullan hinta 25.3.2017 –  37,2 €/gramma). Se tarkoittaa, että hyvin pienestäkin määrästä kultaa voi saada hyvän korvauksen!

3. TÖLKIT

Selvitä oman paikkakuntasi mahdolliset tapahtumat, kuten liikuntatapahtumat, konsertit, matsit ja muut tilaisuudet joissa liikkuu paljon väkeä. Näissä tilaisuuksissa yleensä tulee paljon roskaa ja jätettä joka yleensä tarkoittaa myös pantillisia tölkkejä sekä pulloja. Kerää tölkit ja pullot jätesäkkeihin ja lunasta pantit. Voit saada satoja euroja tapahtumasta ja sen suuruudesta riippuen.

tyhjät tölkit

4. KIRPPARIT

Kierrätys on todella trendikästä ja sen suosio vaan kasvaa. Kerää kaikki omat ja tuttavien ylimääräiset tavarat ja etsi paikkakuntasi suosituin kirpputori. Myy keräämäsi tavarat kirppiksellä. Jos ei paikkakunnallasi ole kirpputoria, voit järjestää sen vaikka autotallissasi Amerikan garage sale- tyyliin. Vinkki! Pese ja asettele tavarat kauniisti. Halutessasi voit rakennella myytävästä tavarasta muutamia asuehdotelmia. Pieni vaivannäkö palkintaan hinnassa jonka tavaroistasi saat.

5. KIELTEN TUNNIT

Oletko hyvä kielissä? Lucky you! Monia muita ei ole siunattu samalla taidolla. Moni haluaisi mielellään petrata kielitaitoaan yksityisen opettajan avulla. Mieti oma kulmasi opetukseen ja opetustapoihin. Oletko kenties se opettaja jonka kotiläksy on katsoa leffa ilman tekstityksiä ja kertoa tapahtumat pääpiirteissään? Ehkä olet se ope, jonka tunnilla käännetään kappaleen sanat suomeksi. Mieti raflaava ja erottuva tapa opettaa kieliä ja ala tarjoamaan yksityistunteja. Ilmoituksia voit laittaa vaikka koulujen ilmoitustauluille.

6. SOITTOTUNNIT

Oletko hyvä soittamaan jotakin instrumenttia? Lucky you! Monia muita ei ole siunattu samalla taidolla. Moni haluaisi mielellään ostaa sinulta osaamistasi. Ei muuta kuin ilmoituksia soittotunneista kanssasi kauppojen ja koulujen seinille ja jakamaan musiikin lahjaa maailmalle.

7. TALONMIES

Oletko kätevä käsistäsi? Nykyisin monilla on peukalo keskellä kämmentä mitä tulee kodin pieniin kunnostustöihin. Siksipä ainakin pääkaupunkiseudulla ja muissa isoimmissa kaupungeissa on kysyntää esimerkiksi henkilölle joka osaa asentaa astianpesukoneen. Todella moni ei muuten sitä osaa itse tehdä! Ilmoita siis osaamisestasi ja ryhdy hommiin!

8. ISO AUTO TAI PERÄKÄRRY

Onko sinulla isompi auto tai peräkärry? Esimerkiksi lähes tulkoon kaikki nettikirpputorien ilmoitukset sisältävät toiveen, että tavara noudetaan vanhasta kodistaan uuden omistajan luokse. Harvalla kuitenkaan on niin isoa autoa että sinne mahtuisi huonekaluja. Jos omistat ison auton tai peräkärryn, voit siis vuokrata tai leasata kärryäsi henkilöille joilla ei ole mahdollisuutta suureen autoon. Jos vuokra sisältää myös kuljettajan, niin tuplataksa!

9. ELÄIMET

Pidätkö elämistä? Ruotsissa on jo kielto, joka määrää ettei koiraa saa jättää yksin ilman seuraa kuin maksimissaan kuudeksi tunniksi. Suomessa vastaavaa kieltoa ei ole vielä, mutta silti jokainen vastuullinen lemmikinomistaja tietää, ettei eläimen, varsinkaan koiran, ole hyvä olla yksin kotona kovin kauaa. Ryhdy siis tarjoamaan koiran ulkoilutuspalvelua naapuristosi koirille. Hankittuasi yhden referenssiasiakkaan, on seuraavien hankkiminen helpompaa kun olet jo muodostanut luotettavan kuvan ihmisen parhaan ystävän huolenpitäjänä.

10. LAPSET

Pidätkö lapsista? Kaikki pienten lasten vanhemmat tietävä, että välillä sitä vaan tarvitsee… nimittäin lastenhoitoapua. Kaikkien isovanhemmat eivät välttämättä kykene lastenhoitoon tai asuvat toisella paikkakunnalla. Riennä avuksi ja viihdytä perheen pienimpiä sillä aikaa kun vanhemmat hoitavat omia asioitaan. Olet todella suureksi avuksi!

Jos haluat tietää lisää loistavista tavoista ansaita rahaa helposti lue myös Opas rahan hankintaan osa 2!

You may also like
Bitcoin – 7 Kiinnostavaa Faktaa Bitcoinista
Lainaa ilman luottotietoja vuonna 2017

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage