Yleinen

Opas rahan hankintaan osa 2

onnistu saamaan rahaa

Tämä artikkeli on jatkoa Opas rahan hankintaan osa 1:lle. Tässä oppaassa kerron edellisen artikkelin tapaan 10 uutta hyvää ja helppoakin tapaa tehdä rahaa. Toivottavasti näistä on sinulle apua ja ne avaavat sinulle mahdollisuuksia parempaan taloudelliseen tilanteeseen tai vaikka saamaan säästöjä suuren unelmasi toteuttamiseen – Tervetuloa!

1. Airbnb kautta koti tai mökkivuokralle

Onko sinulla koti tai mökki hyvällä sijainnilla? Entä mahdollisuus olla yötä jossain muualla kuin kodissasi? Tällöin oma koti tai mahdollinen mökki kannattaa vuokrata eteenpäin ajaksi, jolloin itse olet poissa paikalta. Esimerkiksi Airbnb antaa hyvät ja helpot mahdollisuudet tähän. Varsinkin juhlapyhien ja paikallisten tapahtumien aikaan, voit saada sievoisen summan rahaa asuntosi vuokraamisesta esimerkiksi viikonlopuksi.

2. Skipperin kautta vene vuokralle

Onko sinulla vene, jota et tarvitse tai ehdi käyttää joka viikonloppu? Veneille on nykyään oma Airbnb, Skipperi, jonka avulla veneen voi vuokrata silloin kun sitä ei tarvitse itse. Näin voi ansaita kivan summan rahaa, riippuen tietenkin millainen vene sinulla on.

3. Parkkiautomaatit ja juoma-automaatit

Kiertämällä parkkiautomaatteja, julkisten tilojen juoma-automaatteja tai säilytyslokerikkoja ja tutkimalla tarkasti niiden rahan palautusaukot voit löytää rahaa. Näin tuskin ansaitset omaisuuksia, mutta muutaman kolikon voi saada helpostikin. Vinkki! Muista myös katsoa automaattien alle ja edustoille. Usein vaihtorahaa eli kolikoita saattaa pudota koneen alle tai edustalle.

parkkiautomaatti

4. Ravintolapäivä

Useissa kaupungeissa vietetään muutamia kertoja vuodessa ravintolapäivää. Jos olet hyvä ruuanlaittaja tai leipuri, ilmoittaudu mukaan. Kun huolehdit, että raaka-aineet ja tapahtumaan investoimasi aika eivät ylitä ruuasta saatavaa tuottoa olet tehnyt itsellesi rahaa. Kokemusta keräämällä tiedät, kuinka paljon ruokaa tai leivonnaisia saat kaupaksi ja osaat varautua oikeaan määrään.

5. Need money for…

Nykyisin on tavallista, että ihmiset askartelevat kyltin ja istuvat kadun kulmaan tai kaupan eteen kyltin kanssa. Kyltissä kerrotaan, että tarpeena on raha ja yleensä kylttiin kirjoitetaan myös tarve mihin rahaa tarvitaan. Jos pokkaa on, onnistuu rahan saaminen varmasti myös tällä keinolla. Varsinkin jos keksii kylttiin jotain tarpeeksi omaperäistä ja uutta vaikka kuitenkin rehellistä asiaa sen suhteen mihin tarkoitukseen raha olisi tulossa.

6. Ennustaja ja seksilinjat

Onko sinussa ennustajan vikaa? Ehkä olet hyvä keksimään ja puhumaan juttuja, jotka sopivat ennustajapuhelimeen tai seksilinjalle. Suomessa toimii useita firmoja, jotka rekrytoivat tarpeisiinsa puhelintyöntekijöitä. Nämä eivät useinkaan työllistä kokopäiväisesti, mutta sopivat hyvin lisäansioksi. Varsinaista taitoa ei tarvita ja työtäkin pystyy tekemään vaikka kotoa käsin silloin kun se itselle sopii. Varsin hyvä vaihtoehto jos haluat tehdä lisää rahaa.

7. Ilmaisen eteenpäin myyminen

Nykyisin on olemassa lukuisia kirppiksiä, nettikirppiksiä, kirppisappeja ja niin edelleen. Kiertele näitä kaikkia eri kirppisvaihtoehtoja ja etsi tuotteita jotka annetaan. Moni ei osaa tai viitsi korjata itse viallista tuotetta ja antaa tuotteen viallisuuden takia sen ilmaiseksi. Moni myös vaan haluaa tavarasta eroon ja antaa sitä siksi eteenpäin ilman veloitusta. Kun näet vaivaa ja etsit päivittäin tällaiset paikkakuntasi ilmaiset tuotteet ja noudat ne itsellesi, voit alkaa myydä niitä eteenpäin. Siisti ja korjaa tavara ja laita se kiertoon. Ota sopivan kokoinen maksu kustakin tuotteesta.

8. Opastetut kierrokset

Kesä ja lisääntyvä turistien määrä on pian täällä. Se tarjoaa hyvän mahdollisuuden järjestää opastettuja kierroksia paikkakunnallesi saapuville turisteille. Maailmalla suosittuja ovat niin kutsutut “Free walking tour”:it. Niiden pitäjät voivat olla ketä tahansa. Opastettukierros ei automaattisesti maksa mitään, mutta se perustuu siihen, että kierroksen lopuksi osallistujat saavat antaa tippiä oppaalle sen mukaan, minkä arvoinen kierros heidän mielestään oli. Harjoittele siis paikkakunnallasi joku sopiva reitti ja ala järjestemään opastettujakierroksia. Vinkki! Valitse joku hyvä erikoisempi tulokulma oman kierroksesi aiheeksi esimerkiksi, kummitusten Turku, ja rakenna kierros sen ympärille. Näin erotut tavanomaisesta turistikierroksesta. Muista myös kertoa aluksi jutun juju turisteille, jotta heille käy selväksi, että odotat palkkiota vaikka kierrosta mainostetaankin “Free walking tourina”, eli ilmaisena.

opastetulle kierrokselle

9. Siivous

Hyviä, ahkeria ja tunnollisia siivoajia tarvitaan jatkuvasti. Jos et halua töihin firmaan, voit siivota myös esimerkiksi laskuttamalla Ukko.fi:n avulla asiakkaitasi. Tosin siivousfirmat etsivät jatkuvasti luotettavaa työvoimaa, joten myös keikkasiivojaksi on helppo päästä. Siivoajia välittäviä firmoja on esimerkiksi moppi.fi, joka mielellään auttaa sinua tienaamaan ekstraa siivoamalla.

10. Ruohonleikkaus

Kesän tullen moni tarvitsee pihan hoitoapua ollessaan itse poissa kotoa tai muuten vaan halutessaan luottaa ulkopuolisen palveluksiin piha-asioissa. Ruohonleikkaaminen ei vaadi erikoistaitoja ja sujuu keneltä vaan jolla on hyvä liikuntakyky. Ensi hätään ei kannata investoida omaan leikkuriin, vaan kertoa, että hommat hoidetaan talon välineillä. Jos rahaa tulee hyvin, voit tarvittaessa investoida myös omaan ruohonleikkuriin.

Etkö lukenut vielä Opas rahan hankintaan Osa 1:stä. Ei hätää opit siinä kertomani keinot saadaksesi rahaa nopeasti!

Viikon kuluttua julkaisen taas seuraavan oppaan joten pysy kuulolla!

 

 

You may also like
Uusi pihin säästäjän unelmasivusto Skotti.fi avattu
Opas rahan hankintaan – Osa 1

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage