Pikavipit

Pikavippi  on ratkaisu kertaluontoiseen rahan tarpeeseen

Pikavippi voi pelastaa silloin, kun rahan tarve tulee yllättäen.

Se toimii moitteettomasti varsinkin yksittäisen asian rahoituksessa. Tulee vain huolehtia siitä, ettei joudu kierteeseen, jossa velkaa maksetaan pois uudella velalla.

Pikavipit ovat joutuneet julkisuudessa huonoon valoon niistä maksettavien korkeiden korkojen vuoksi. Jos lainatun summan maksaa ajallaan takaisin, ei korko pääse kasvamaan kohtuuttomasti. Pikavipin korkea hinta eli korko perustuu siihen, että lainan myöntäjä ottaa riskin lainatessaan rahaa lainanottajalle.

Riski muodostuu siitä, että kuka tahansa voi ottaa lainaa nopeasti, ilman lainanantajan tekemiä taustatutkimuksia ja lainanottajan antamia takuita. Riski on pikavipin myöntäjälle suurempi kuin esimerkiksi pankeille, joista lainan saaminen kestää kauan ja hakuprosessi on monimutkaisempi.

Kuluttajasuojalain muutos, joka tuli voimaan 1.6.2013, vähensi pikavippien tarjontaa markkinoilla huomattavasti. Nykyisin pikavippi toiminta on paljon säädellympää. Alle 2000 euron lainan todellinen vuosikorko ei saa ylittää 51 %. Lakimuutoksesta huolimatta markkinoille on jäänyt yrityksiä, jotka yrittävät parhaimpansa mukaan kiertää lainsäädäntöä. Usea toimija antaa ensimmäisen lainan ilmaiseksi ja tekee tuottoa maksullisella eräpäivänsiirrolla. Osaa tarjoaa lainaa, jonka todellinenvuosikorko on lainmukainen, mutta saadakseen lainaa on asiakkaan otettava vakuus, joka puolestaan maksaa. Osa taas myöntää yli 2000 euron luoton, mutta asiakasta kannustetaan käyttämään sitä erissä voiton maksimoisiseksi ja luottotappioiden minimoimiseksi.

Pikavipin ottajan viisi vinkkiä

1. Vertaile korkoja ja mahdollisia muita vippauskustannuksia eri pikavippifirmojen välillä ennen kuin päätät miltä pikavipintarjoajalta otat pikavipin.
2. Etsi luotettava ja ammattimainen pikavippifirma.
3. Älä lainaa enempää kuin pystyt maksamaan takaisin.
4. Harkitse pikavipin ottoa ja suunnittele takaisinmaksu.
5. Muista, että pikavippien takaisinmaksuajat ovat lyhyitä.

Pikavippi- Milloin se kannattaa ottaa ?

Oikea aika ottaa pikavippi, on jokaisen vippaajan viime kädessä ratkaistava itse. Ratkaisua helpottamaan olemme listanneet tähän muutamia ajatuksia vippaamisesta, joita on hyvä miettiä ennen pikavipin ottoa.

Älä koskaan ota pikavippiä tai lainaa jos epäilet takaisinmaksukykyäsi

Kuulostaa ehkä itsestään selvyydeltä, mutta useat ihmiset ovat joutuneet, ja joutuvat yhä edelleen, velkakierteeseen koska ovat ottaneet lainaa, jota eivät ole pystyneet maksamaan takaisin. Kannattaa muistaa, että laina täytyy aina maksaa takasin.
Se päivä jolloin jokaisen lainatun sentin tulee olla maksettu takaisin lainanantajalle koittaa aivan varmasti. Tämän lisäksi, jos lainaa ei pystytä lainaajan toimesta maksamaan takaisin siten, kuten lainanantajan kanssa on sovittu, tulee lainanottajan maksettavaksi myös viivästyskorot ja mahdolliset perintäkulut ja muut lainanantajan kustannukset. Näin ollen rahatilanteen parantamiseksi otettu pikavippi voi päinvastoin huonontaa taloudellista tilannetta.

Älä lainaa rahaa turhaan

Voiko se mitä haluat ostaa odottaa myöhempään? Onko hankinta pakko tehdä juuri nyt? Saatko lisää rahaa tai tuloja pian? Jos se, minkä vuoksi vippaat, ei ole mitään mitä tarvitse juuri nyt, kannattaa odottaa kunnes taloudellinen tilanne on kohentunut. Usein se mitä varten ihmiset rahaa lainaavat, ei ole rajoitettu tuote tai palvelu, vaan sama asia voidaan hankkia myöhemminkin. Tällöin kannattaa odottaa, että rahaa on sen verran, ettei hankinnan vuoksi tarvitse ottaa pikavippiä tai lainata rahaa.

Älä koskaan ikinä maksa pikavippiä uudella pikavipillä

Tämän tulisi olla jo itsestään selvää, koska mm.mediassa tästä on puhuttu useasti. Silti tästä on hyvä muistuttaa aina uudelleen, sillä edelleen ihmiset ottavat pikavipin maksaakseen kuntoon vanhempia vippejään. Tämä taktiikka toimii vain hyvin harvoin. Velkakierre vain pahenee, sillä lainaaja huomaa korkojen ja kustannuksien olevan liian suuret edes vanhan velan maksamiseksi puhumattakaan siitä, että uusi vippikin on maksattava pois viimeistään kuukauden kuluttua sen ottamisesta. Ota yhteyttä pankkiin, takuusäätiöön, velkojaan tai velkaneuvojaan, mikä vain näistä on sinulle vielä mahdollinen tapa ratkaista ongelma. Jos luottotiedot ovat kunnossa voi pankin kanssa sopia yhdestä isommasta lainasta, jolla KAIKKI velatmaksetaan kerralla kuntoon ja lyhennettäväksi jää ainoastaan yksi velka. Jos velka on jo perintätoimistossa, kannattaa ottaa sinne yhteyttä ja sopia maksusuunnitelmasta HETI. Velan karkuun juokseminen ei ratkaise mitään, vaan on otettava heti maksuvaikeuksien alettua yhteytä tahoihin, jotka voivat auttaa maksujen organisoimisessa ja velkakierteen katkaisussa.

Pikavippi- Milloin sitä EI kannattaa ottaa?

Niin kuin kaikilla lainoilla ja kaikilla rahaan liittyvillä sopimuksilla myös pikavipeillä on omat hyvät ja huonot puolensa. Pikavippeihin ei liity suurempaa riskiä kuin muihinkaan lainoihin jos niistä huolehditaan kuten sovittu ja jos sopimusehtoja noudatetaan. Tähän on koottu viisi yksinkertaista mutta hyvin vakavasti otettavaa kohtaa, joita jokaisen vippaajaan tulee harkita ennen pikavipin tai kulutusluoton, tililuoton tai minkä tahansa lainan ottamista

1. Älä ota pikavippiä baarissa. Älä lainaa rahaa alkoholiin, huumeisiin tai uhkapelien pelaamiseen. Jos sinulla ei ole varaa juhlia tai viettää vapaa-aikaa baarissa, on parempi pysyä kotona.

2. Suunnittele etukäteen vippaaminen ja pikavipin takaisinmaksu. Pikavipin seurauksena rahat tulevat tilillesi n. 15 minuutissa, mutta takaisinmaksu saattaa kestää paljon kauemmin. Mieti ennen tekstiviestin lähettämistä pikavippipalveluun, miten ja millaisella aikataululla olit ajatellut maksaa vipin takaisin.

3. Älä anna kenenkään muun vaikuttaa lainapäätökseesi. Pikavipin oton täytyy olla sinun päätöksesi, sillä sinä olet pikavipistä vastuussa.

4. Älä koskaan lainaa rahaa jos et voi maksaa takaisin. Älä koskaan!

Myyttiset ja arvostellut pikavipit

Median antama kuva pikavipeistä on, että ne ovat kovin kallista lainaa. Lisäksi niitä verrataan usein suoraan pankkilainoihin ja näiden korkoihin. Tässä tulee ottaa huomioon, että pankkilainat ovat useimmin huomattavasti suurempia summia kuin pikavipit. Näin ollen pankit keräävät niistä korkoa pidemmältä ajalta kuin pikavippien myöntäjät. Näin ollen pankit ovat saavat ihan yhtäläisesti voittoa lainatessaan rahaa kuluttajille kuin pikavippifirmat vaikka ne eivät olekaan päätyneet yhtä kovan arvostelun kohteeksi.

Pikavipin kustannus esim. 300 euron pikavipistä voi olla esim. 35 euroa, joka on 12 % koko lainasummasta. Tämä ei ole suuri kustannus kuukauden 300 euron lainalle. Lisäksi pankit tekevät perusteellisemman tutkimuksen lainaajasta ja hänen taustoistaan ennen lainan myöntämistä, jonka vuoksi lainan saaminen kestää pitkään. Näin ollen niillä on teoreettisesti
pienempi riski, ettei lainaaja maksa lainaansa takaisin kuin pikavippien myöntäjillä. Pikavippifirmat tekevät lainan myöntämispäätökset nopeasti, jolloin lainaajan taustoja ei ehditä tutkimaan niin perusteellisesti kuin pankissa. Tällöin myös riski ettei lainaaja maksa takaisin kasvavaa. Koska pikavippifirma ei välttämättä saa rahojaan koskaan takaisin, tai siinä
kestää pitkään, ottaa se lainaamastaan summasta kovempaa korkoa.

Pikavipit ovat joutuneet huonoon valoon myös koska niitä ottavat aina samat kuluttajat jotka ovat joutuneet pikavippikierteeseen ja rahoittavat lainojen takaisin maksuja uusilla pikavipeillä. Tällaiset ihmiset ottavat pikavippejä niin kauan, että mikään pikavippifirma ei enää myönnä luottoa koska edellisetkin pikavipit ovat vielä maksamatta. Tällainen käýtös on ehdottoman surullista ja epätoivottavaa. Tämän vuoksi kehotamme kaikkia sivuillamme vierailijoita lukemaan vielä uudelleen kohdan ” Viisi
asiaa mietittäväksi ennen kuin otat pikavipin”, jotta velkakierteeltä vältyttäisiin.

RahaaNopeasti.fi Lainat Testissä

Kevään ja kesän 2017 aikana RahaaNopeasti.fi nosti 2000 euron lainan, viidestä tutkimuksiemme mukaan järkevästä ja luotettavasta rahoituslaitoksesta. Valitessamme yrityksiä tutkimme, että kyseiset yritykset:

  1. Löytyivät Suomen Aluehallintoviraston luotonmyöntörekisteristä
  2. Myönsivät luottoa jonka todellinen vuosikorko on lainmukainen

Tässä kokemuksia kustakin tutkimukseen valikoituneesta lainanmyöntäjästä:

Ferratum Joustava

Ferratumin Joustava on mukava ja helppo laina silloin kuin rahaa tarvitsee nopeasti, joustavasti ja ihmisläheisesti. Ferratum poikkeaa muista luotonmyöntäjistä siinä, että lainaa voi nostaa koska tahansa, kellon ympäri ja joka päivä. Asiakaspalvelu on aina paikalla, joten jos lainanhakemisessa tai nostamisessa ilmenee ongelmaa, on apu saatavilla yhdellä ilmaisella puhelinsoitolla koska tahansa.  Ferratumin lainaehtoihin voi luottaa!

Hae Lainaa Ferratumilta!

Laina.fi

Laina.fi on monipuolinen ja joustava kulutusluotto. Laina.fistä on mahdollista hakea sekä kertalaina että käyttölaina. Käyttölaina on joustava laina, jota voi nostaa aina tarpeen tullen. Tämä voi olla kätevä apu, jos lainan kohteen, esimerkiksi remontin, lopulliset kustannukset eivät vielä lainanhakuhetkellä ole tiedossa. Jos tarvetta ei tule, ei lainaa myöskään ole pakko nostaa. Kertalaina taas on nimensä mukaisesti kerralla nostettava kokonaissumma, joka maksetaan takaisin tasaerissä.

Hae Lainaa Laina.fi:stä!

Vivus

On ulkomainen lainan myöntäjä toisin kuin yllä mainitut yritykset. Vivus myöntää nykymittapuulla arvioituna melko pieniä lainoja. Emme olisi voineet juuri hakea nyt hakemaamme 2000 euron lainaa suurempaa luottoa. Vivus on tunnettu ilmaisista ja kuluttomista ensilainoistaan. Joskin kuluttomuus koskee vain summaltaan pienempiä lainoja.

Hae Lainaa Vivukselta!

Ps. Tutustu nyt myös täysin uuteen Vivusjoustoon! Kätevä ja nimensä mukaisesti joustava vaihtoehto silloin kuin rahantarve ja maksukyky vaihtelevat.

Lainaa24.fi

Lainaa24.fi kannattaa kokemuksemme mukaan käyttää erityisesti lainojen yhdistelyyn. Monilla kotitalouksilla on lainoja ja kulutusluottoa useasta paikasta. Tällöin kannattaa usein ottaa yksi suurempi laina, jolla maksaa pienemmät lainat kuntoon. Näin kertyy säästöä ja myös lainojen hallinnointi on helpompaa kun usean lainan lyhennyksen sijaan tarvitsee huolehtia vain yhdestä.

Hae Lainaa Lainaa24.fi:ltä!

M-Rahoitus

Vastalanseerattu M-rahoitus auttaa lainanhakijaa löytämään  sopivimman lainan vertaamalla eri pankkien lainatarjoukset hakijan puolesta.

M-Rahoituksessa parasta on sen ilmaisuus. Palvelun käyttö ei maksa sinulle mitään.

Lisäksi lainahakemuksen voi lähettää juuri silloin kuin sinulle sopii, eikä se sido sinua mihinkään! Lainaa voi hakea jopa 50 000 €! Testaa nyt!

Hae Lainaa M-Rahoituksesta!

NextRahoitus

NextRahoitus on loistava ja täysin uusi tapa hakea lainaa. Nextrahoituksen avulla saat luottokortin, yhdistelylainan tai kulutusluoton. NextRahoitus tekee kaikkensa, jotta jokaiselle löytyisi sopivin rahoitusvaihtoehto juuri oman kulloisenkin elämäntilanteen mukaan. Maksimi lainasumma on jopa 50 000 euroa ja maksuaikaa saa varmasti riittämiin. Laina-aika vaihtelee hakemasi lainasumman mukaisesti, mutta laina-aikaa voi saada jopa 15 vuotta! Täyttämällä lainahakemuksen mahdollisimman huolellisesti, varmistat nopean lainahakemuksen käsittelyn. Jos puutteellisia tietoja joudutaan täydentämään esimerkiksi puhelimitse, kuluu aikaa lainahakemuksen käsittelyyn enemmän.

Hae Lainaa NextRahoituksesta!

Lendr

Lendr on samaa yhtiötä TV:ssäkin mainostaneen Rahalaitos.fi:n kanssa. Jotta Lendrin kautta lainaaminen onnistuu, tulee lainanhakijalla olla vähintään 7200 euron vuositulot. Lisäksi hakijan on oltava vähintää 20-vuotias ja luttotietojen on oltava kunnossa. Epäselväksi jää voiko Lendrin avulla hakea lainaa maksimissaan 50 000 euroa vai 70 000 euroa, sillä kummatkin tiedot löytyvät heidän sivuiltaan.

Hae Lainaa Lendriltä!