Yleinen

Tee Rahaa Facebook-ryhmällä kuten Nordic Style & Beauty

tee rahaa fb ryhmällä

Tällä hetkellä Facebookissa on meneillään ilmiö, jossa yksityishenkilöt luovat suljettuja ryhmiä. Näihin suljettuihin ryhmiin tulee hakea jäseneksi, joskin kaikki hakijat päästetään mukaan ryhmän jäseneksi lähes poikkeuksetta.

Ryhmällä saattaa olla jokin teema, kuten vaikka kosmetiikka tai tyttöjen jutut. Teema voi olla hyvin rajattu. Vaihtoehtoisesti ryhmässä saa keskustella hyvinkin vapaasti kaikista itseä askarruttavista asioista. Samalla kun ihmiset jutustelevat, unohtuu maksettujen ja maksamattomien kommenttien ero. Toisten ihmisten mielipiteillä ja suositteluilla on valtava vaikutus ostokäyttäytymiseen. Tiedätkö itse mikä kommentti on rehellinen, tuotteesta tai palvelusta oikeasti pitäneen henkilön mielipide ja mikä yrittäjän itsensä mielipiteeksi muotoilema mainos? Onko sillä sinulle väliä?

Nordic Style & Beauty FB-ryhmällä on kymmeniätuhansia seuraajia

Yksi tämän hetken suosituista FB-ryhmistä on Nordic Style & Beauty, lempinimeltään NSB. Muita ryhmiä joissa esimerkiksi itse olen jäsenenä on Naisyrittäjät sekä Girltalk Fin. Näistä suurin ja hyvin aktiivinen ryhmä on NSB. Sen jäsenmäärä kasvoi syksyllä 2015 ennätystahdissa muutamalla tuhannella jäsennellä päivässä… Siis päivässä! Tällä hetkellä ryhmässä on lähes 40 000 jäsentä. Jos ajatellaan, että yksi FB-ryhmä kokoaa yhteen näinkin suuren ryhmän samasta asiasta, tässä tapauksessa kauneudesta, kiinnostuneita ihmisiä, olisi tyhmää jättää ryhmän kaupallinen hyöty hyödyntämättä.

Alustana pelkkä FB

Sekä mikä tällaisissa huippusuosituissa FB-ryhmissä kuvastaa tämän ajan trendiä on, että esimerkiksi juuri kyseisellä NSB:llä ei ole nettisivuja lainkaan. Yritys toimii siis pelkästään Facebookissa. Tämä on hyvin kevyt ja helppo tapa kenen hyvänsä aloittaa yritystoiminta. Edes kotisivuihin ei tarvitse niin halutessaan satsata, vaan rahaa voi alkaa tienaamaan netissä pelkän FB-ryhmän avulla.

Facebook-ryhmän nimellä brändättyjä tuotteita

Nordic Style & Beauty onkin kaupallistanut FB-ryhmänsä ja toimitusjohtajana toimii Liese Jokiperä. Ryhmän infoissa kerrotaan, että ryhmä tekee kaupallista yhteistyötä ja että tuotteiden mainostaminen on kielletty. NSB:n tuotteita on tullut pikkuhiljaa myyntiin ryhmässä ja vaikuttaa, että toimintaa viedään yhä kaupallisempaan suuntaan. NSB kauppaa ainakin nimeään kantavaa joulukalenteria sekä kangaskassia. Lisäksi osa ryhmässä tehtävistä postauksista on kaupallisia ja ne on merkitty ryhmän ylläpidon toimesta erikseen. Ansaintalogiikka tällaisessa yhteistyössä perustuu komissioon, jossa NSB saa osan kauttaan mainostavan yrityksen tuotosta. Palkkiota NSB:lle voidaan toki maksaa myös kiinteänä palkkiona.

Facebook ryhmissä mainostamisen hankaluus on siinä, että niihin on mahdotonta päästä affiliateverkoston linkkejä hyödyntämällä. Näin ollen tuottojen skaalaaminen on vaikeampaa ja tuotto perustuukin yksittäisiin sopimuksiin yTee rahaa kuten Nordic & Style and Beautyksittäisten mainostajien kanssa. Facebook-ryhmän avulla liikennettä voi kuitenkin helposti ajaa tietylle sivustolle, jossa affiliatelinkkejä puolestaan voi hyödyntää. Lisäksi Facebook-ryhmissä voi kerätä liidejä monellakin eri tavalla esimerkiksi kilpailuja ja kyselyitä hyödyntämällä. Liidejä pystyy puolestaan käyttämään hyödyksi markkinoinnissa. Suosittu tapa markkinoida on tarjota ale-koodia ryhmän jäsenille jostakin tuotteesta tai palvelusta.

Pistä siis oma FB-ryhmäsi pystyyn jo tänään

Niin tai näin, sosiaalisen median suosio ei osoita hiipumisen merkkejä. Päinvastoin. Ryhdy siis tuumasta toimeen. Perusta oma FB -ryhmäsi jo tänään. Siihen ei kulu muutamaa minuuttia pidempään. Kannattaa valita raflaava aihe, joka kiinnostaa. Mitä spesifisemmän aiheen ympärille ryhmän perustaa, sitä todennäköisemmin ryhmäläiset sitoutuvat siihen mitä heille sanot tai tarjoat. Kutsu kaverisi mukaan ja pyydä heitä kutsumaan omat kaverinsa. Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä muutamaan bloggariin tai ihmiseen jolla on iso seuraaja ryhmä jossakin sosiaalisessa mediassa.  Näin saat heti ryhmääsi vipinää ja vilskettä.

Näin perustat oman ryhmänFacebook-ryhmä:

 1. Facebookin oikeasta yläkulmasta, kysymysmerkin-kuvan kohdalta avautuu valikko
 2. Valikon häntäpäässä näet kohdan Create Group. Tästä linkistä pääset luomaan oman ryhmäsi
 3. Valitset ryhmän asetukset, lisää ryhmällesi hyvä nimi ja valitse julkisuusasetukset.
 4. Kutsu ryhmään kaverit ja kavereidesi kaverit. Arvo tai jaa ryhmään osallistuneille jotakin palkinnoksi. Kun saat ryhmäläisiä voit myös kannustaa heitä hankkimaan lisää jäseniä ryhmään esimerkiksi niin, että kutsuttuaan mukaan jäsenen on mukana arvonnassa.

Mikä on hyvä Facebook-ryhmän aihe?

 1. Tällä hetkellä tuntuu, että erilaisten kauneusryhmien markkina on Facebookissa jo melko saturoitunut. Tämä tarkoittaa, että ryhmiä on paljon ja jutut joka ryhmässä ovat jo vähän puuduttavankin samanlaisia
 2. Keksi siis uusi, raikas aihe, joka toimii punaisena lankana ryhmän olemassa ololle
  • Mieti onko harrastuksen ympärille mahdollista perustaa oma suljettu FB-ryhmä
  • Ehkä oma elämäntilanteesi, ero, vanhemmuus, opiskelijaelämä, masennus tms. voisi toimia FB-ryhmän teemana?

meikkejä

Miten sitten saan rahaa Facebook-ryhmäni avulla ?

 1. Kun ryhmässäsi on jäseniä, voit ottaa yrityksiin yhteyttä ja tarjota mahdollisuutta saada näkyvyyttä FB-ryhmässäsi. Todennäköisesti yritystä kiinnostaa jäsenien määrä ja aiheen sopivuus oman yrityksen liiketoimintaan. Valmistaudu siis esittelemään oman ryhmäsi aihe napakasti ja kiinnostavasti sekä kertomaan jäsenten määrä
 2. NSB-ryhmässä yleensä ryhmän ylläpitäjä, on saanut tuotteita testattavakseen. Kyseisen tuotteen markkinoija joko luottaa että ylläpitäjä tekee lähettämästään tuotteesta postauksen tai sitten sopii sen erikseen ennen tuotteen lähettämistä.
 3. Lisäksi tuotteen markkinoija voi antaa ryhmäläisille etuja, esim Ale-koodin omaan verkkokauppaansa. Tämä toimii hyvin, sillä se sitoo ryhmäläisiä tiukemmin ryhmään ja samalla tuo lisää kauppaa tuotteen edustajalle.
 4. Vaikka tuotteiden lähettäminen testaukseen ilmaiseksi, on varmasti yleisin tapa lähetyä Facebook–ryhmän pitäjää, tarjoaa moni mainostaja myös rahaa siitä hyvästä, että saa mainoksensa näkyviin ryhmäläisille. Mitä suurempi ryhmä sinulla on sitä useampi silmäpari ilmoituksen näkee.
 5. Facebook-ryhmän ja yhteisön avulla, voi myös alkaa myymään omia tuotteita ryhmäläisille. Jos ryhmässäsi puhutaan meikistä, voit brändätä vaikka huulikiillon omiin nimiisi ja myydä sitä ryhmässä ryhmäläisille. Tuotteita voi keksiä lukuisia, aina kangaskasseista kalentereihin tai muuhun esimerkiksi ryhmän teemana olevan harrastukseen liittyvään tavaraa.
Mielikki Nevala
Mielikki Nevala
Mielikki on nopean ansaitsemisen ja lisätienestien guru.
You may also like
pikavippi luottotiedottomalle 2018
Lainaa ilman luottotietoja vuonna 2018
pikavippi 18, pikavippi 18k, vippi 18,
Pikavippi 18-vuotiaalle

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage