Romukulta

Kullan ja romukullan myynti

Kullan hinta on nyt huipussaan. Tämän vuoksi pienestäkin määrästä kultaa voi saada huikean summan rahaa. Netistä löytyy palveluja, jotka ovat erikoistuneet romukullan ostoon kuluttajilta. Koska nämä yrityksen ovat erikoistuneet juuri romukullan ostoon, eivätkä esim. korujen myyntiin tai valmistukseen, kuten tavalliset kultasepänliikkeet, pystyvät ne usein maksamaan kullasta parhaimman hinnan. Koska kullan hinta on korkealla voi hyvin pienestäkin kultaesineestä, esim. vanhasta vihkisormuksesta saada useita kymmeniä euroja.

Mikä romukulta?

Romukullaksi luokitellaan kaikki kultaa sisältävät korut ja esineet jotka ovat mahdollisesti rikki tai muuten vaan tarpeettomia ja joutavat kierrätykseen. Internetissä toimiville kullan ostajille voi lähettää rikkinäiset, tarpeettomat, epämieluisat ja vanhat kultakorut ja esineet. Ne ottavat vastaan jopa hammaskultaa.

Vanhat vihki- ja kihlasormuksetkin ovat hyvää myytävissä olevaa kultaa. Niin kauan kuin kullan hinta pysyy nykytasollaan voi näin ansaita yllättävänkin suuren summan rahaa. Usein esineiden lähettäminen näihin palveluihin on maksutonta, joten ei kannata epäröidä lähettää pientäkin määrää kultaa, esim. vanhat kihlasormuksetkin voivat helposti olla muutamien kymppien arvoisia.

Kullasta saatava hinta määräytyy kultaesineen painon mukaan sekä kultapitoisuuden mukaan. Kullan myyjä voi itse hieman arvioida saamaansa summaa tarkastelemalla leimaa ja punnitsemalla myytävät korut tai esineet. Hyvä sivusto, josta saa lisää vinkkiä romukullan myyntiin on www.romukulta.fi.

Lue tämä ennen kuin lähetät kultasi arvioitavaksi

Joskus törmää pettyneisiin kullan myyntiä harkitseviin asiakkaisiin. Romukullan ostajat eivät ole aina tehneet tarpeeksi selväksi sitä, että myytäväksi lähettämistä kultaesineistä poistetaan kaikki mikä ei ole kultaa. Tämä tehdään siksi, että ostaja saa selville kuinka paljon kultaa esineessä on. Ostaja ei useinkaan maksa kivistä, helmistä eikä muistakaan osista jotka eivät ole kultaa. Ainoastaan pelkkä kulta ja sen määrä punnitaan ja siitä annetaan asiakkaalle hintarvio hyväksyttäväksi. Siksi koruista on pakko poistaa kivet ja helmet ja muut koristeet, jotta kullan määrä ja paino saadaan selville hinnan antamiseksi asiakkaalle.

Toinen huomion arvoinen asia kultaa myytäessä on ettei kullan ostaja ole velvollinen palauttamaan esineitä jotka eivät ole kultaa. Tämä tarkoittaa sitä, että  jos lähetät postissa esineitä myytäväksi jotka eivät ole kultaa, useimmat kullan ostajista eivät ehtojensa mukaan ole velvollisia palauttamaan näitä asiakkaalle. Jos siis et tiedä onko jokin esine kultaa vai ei, et välttämättä saa sitä enää takaisin.

 

Internetissä kultaa ostaa mm.:

Aurumia

Aurumia.fi

Kultapörssi

Kultapörssi.fi

Verkkokulta

Verkkokulta.fi

Myykulta.fi

Myykulta.fi

Nettikulta

Nettikulta.fi

Kulta – 16 Supermielenkiintoista faktaa kullasta

1) Kulta ei ole maaperän harvinaisin tai kallein metalli. Esimerkiksi platina ja iridium ovat maaperässä harvinaisempia. Ne maksavat markkinoilla enemmän.

2) Kultaa on louhittu vain muutamia satojatuhansia tonneja maankuoresta. Vain pieni osa tästä on haudattu suurmiesten mukana takaisin maan poveen, joten suurin osa tästä kullasta on edelleen käytössä koruina ja esineinä

3) Kullan puhtautta mittaa karaatti. Sana tulee Bysantin sanasta keratia, joka tarkoittaa kultaseppää.

4) Kaikesta kullasta 75 prosenttia menee kultakoruihin.

5) Lääketieteessä nivelreumaa hoidetaan kullalla.

6) Maailman valtamerissä on yli kymmenen miljoonaa tonnia kultaa.

7) Kultagrammasta, riisinkokoisesta hipusta, voi ohentaa neliömetrin kokoisen kalvon lehtikullaksi kultaukseen.

8) Kultaa voidaan muokata niin ohueksi, ettei sitä voi paljaalla silmällä nähdä. Tällaista kultaa käytetään mm. lentokoneiden ikkunoissa johtamassa ja eristämässä lämpöä. Näin estetään jään muodostuminen ikkunoihin.

9) 1900-luvun alkuun asti setelit olivat kuitteja arvometalleista. Setelejä vastaan sai lunastaa pankista setelissä mainitun määrän metallia.

10) Nykyisin Suomen kultasepänliikkeissä myytävät kultakorut ovat usein pitoisuudeltaan 14 karaatin kultaa. Iäkkäämmät kultakorut, varsinkin kultaiset sormukset ovat usein 18 karaatin kultaa.

11) Hyvin kullattua korua on usein vaikea erottaa kokonaan kultaisesta korusta. Paino ja oikean leiman puuttuminen saattavat viitata siihen ettei esine tai koru ole kokonaan kultaa.

12) Kultaa voidaan käyttää ruuassa ja sillä on oma lisäainetunnus E 175.

13) F1-talli McLaren käyttää kultapäällystettä koneessaan, sillä se eristää lämpöä.

14) Kultakorut ovat realisoitavissa rahaksi kultasepänliikkeiden lisäksi nykyisin myös Internetissä.

15) Kullasta voidaan tehdä ohutta rihmaa, jota voidaan käyttää mm. kankaan brodeeraukseen.

16) Usein elokuvissa ja kirjoissa kuvattu kullan arviointimetodi on ollut kullan pureminen. Puhdas kulta on pehmeää, joten mitä pehmeämpää kulta on sitä enemmän sen on voitu arvioitu sisältää kultaa. Maalattua lyijyä on historiassa käytetty yrityksenä saada kulta vaikuttamaan arvokkaammalta kuin se oikeasti on, sillä lyijy on pehmeämpää kuin kulta.

Lapin kultaryntäyksestä nyt 150 vuotta

Tilaa itsellesi edullinen kultamitali, johon on istutettu Lemmenjoen kultaa. Moneta on painanut juhlavuoden kunniaksi mitalin, joka on tilattavissa vain rajoitetun ajan täältä!