Yleinen

Uusi työ

Moni on listannut tämänkin vuoden vaihteessa tavoitteekseen löytää uusi työ.  Lisäksi kesätöiden haku käy kuumana. Uusi työ voi kuitenkin olla hankalasti löydettävissä varsinkin nyt, kun Suomen taloudellinen tilanne on pitkään jatkunut heikohkona. Nyt  talous näyttää kuitenkin hieman valoisammalta, joten toivottavasti työmarkkinatkin vilkastuvat tämän vuoden puolella. Työnhaku alkaa useimmiten joko työvoimatoimistosta tai itsenäisesti netistä. Työnantajiin kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä, sillä mitään ei voi saada, jos ei yritäkään.  Yhä useampi käyttää myös ennakkoluulottomasti mahdollisuuksia etsiä uutta työtä ja tulla löydetyksi somesta. Rohkeus palkitaan tässäkin asiassa. Uusi vuosi, uusi työ? Let’s go!

uusi työ

Osa-aika- ja keikkatyöt suhteessa työmarkkinatukeen

Jos vanha työ kyllästyttää, voi olla korkea aika etsiä uusia haasteita. Jos taas olet työtön, on silloinkin hyvä listata uuden vuoden tavoitteeksi löytää uusi työ. Jotkut pelkäävät osa-aikatöiden ja keikkatöiden vastaanottamista, koska silloin käteen jää pahimmassa tapauksessa vähemmän kuin mitä Kelan työmarkkinatuki on. Osa-aikatyössä olevat joutuvat myös kamppailemaan paperiviidakossa, kun Kela tarvitsee työtodistuksia ja palkkalaskelmia. Myös TE-toimisto saattaa soitella perään ja kehottaa ottamaan vastaan myös keikkatöitä. Keikkatöillä ja osa-aikatöilläkin kuitenkin pärjää, eikä välttämättä aina tarvitse hakea soviteltuja etuuksia Kelalta. Jos otat vastaan vaikkapa osa-aikaisen työn, jonka työsopimus antaa sinulle 20 työtuntia viikossa, sinulla on mahdollisuus ottaa myös toinen työ. Se voi olla esimerkiksi paikka, jossa sinut kutsutaan töihin tarvittaessa ja saat itse päättää, otatko työn vastaan.

Näin onnistut työnhaussa

Työnhaussa onnistuminen vaatii reippautta, tietoa ja myös ripauksen onnea. Aloita työnhaku esimerkiksi netistä. Monet sivustot, kuten mol.fi ja monster.fi pitävät listaa avoimista työpaikoista. Hae kaikkiin paikkoihin, joihin sinulla on mahdollisuus päästä. Älä kuitenkaan liioittele oman työkokemuksesi kanssa, sillä yritykset tarkastavat usein hakijoiden työtodistukset. Kerro siis rehellisesti, mitä kouluja olet käynyt ja missä olet työskennellyt aikaisemmin. Liitä kaikki nämä tiedot ansioluetteloosi ja kirjoita myös erillinen työhakemus, joka keskittyy sinun vahvuuksiisi työntekijänä. Kun lähetät työnantajalle sähköpostia, muista liittää molemmat näistä sähköpostiisi. Työnantajat eivät nimittäin yleensä välitä kysellä tietojen perään. Jos siis et lähetä kaikkea tarvittavaa, et mitä todennäköisimmin tule pääsemään edes haastatteluun. Uusi työ odottaa aivan kulman takana, joten ota rohkeasti seuraava askel.

Rennosti työhaastatteluun

Uusi työ löytyy kovan yrittämisen ja laadukkaan työhakemuksen kautta. Kaikessa on tärkeintä se, että hakija liittää hakemukseen koulutustiedot ja työkokemuksen, jotta työnantaja saa mahdollisimman laajan kuvan työnhakijasta. Haastatteluun päästessä asiat ovat jo hyvin. Silloin olet saanut työnantajan kiinnostumaan itsestäsi. Haastattelussa kannattaa olla rento ja vastailla kysymyksiin rehellisesti. Omiin hyviin puoliin ja kokemukseen on hyvä keskittyä, jotta antaisit itsestäsi hyvän vaikutelman. On kummankin etu, että pystyt antamaan itsestäsi mahdollisimman aidon ja paikkansa pitävän kuvan. Silloin rekrytointi onnistuu varmimmin ja kummatkin osapuolet saavat sitä, mitä toisiltaan odottavat.

Tsemppiä uuden työn metsästykseen!

 

You may also like
pikavippi 18, pikavippi 18k, vippi 18,
Pikavippi 18-vuotiaalle
uuden asunnon avaimet
Asunnon myynti edessä? Näin säästät myyntipuuhissa

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage