Yrityslaina

Yrityslaina on perinteisesti ollut pankkien tuote, mutta viime vuosina myös pankkilupien ulkopuolella toimivat yritykset, rahoitusyhtiöt, ovat ryhtyneet luotottamaan yrityksiä.

Tätä voidaan pitää hyvänä kehityksenä, koska jouheva, toimiva ja nopea yritysrahoitus, kuten yrityslaina ja laskurahoitus, parantavat yrityksien mahdollisuuksia kasvaa ja tehdä investointeja.

Tyypillinen yrityslaina on 20 000 €. Myös pienempiä muutaman tuhannen euron yrityslainoja haetaan. Luonnollisesti varsinkin isommat yritykset voivat hakea luottoa satojatuhansia euroja.

Laskurahoitus puolestaan on tyypillinen yritysrahoitustuote, jolla voidaan nopeuttaa kassankiertoa.

Yrityslaina ja laskurahoitus -tuotteisiin pääset tutustumaan Rahoitustarjous.fi-sivustolla. Tämä sivusto on Suomen ensimmäinen yritysrahoitustuotteita vertaileva sivusto.

Vakuuudeton yrityslaina – miten se toimii?

Vaikka rahoitusyhtiö tai pankki tarjoaisi vakuudetonta yrityslainaa, tarkoitetaan tällä usein todellisuudessa sitä, ettei rahoituksen saamiseksi tarvita reaalivakuuksia, kuten omistettua kiinteistöä tai asiakirjoja. Useimmiten myös vakuudettoman yrityslainan kohdalla halutaan varmistaa velan takaisinmaksu vaatimalla lainalle jonkinlainen vakuus, kuten omavelkainen takaus tai henkilötakaus. Hakiessa yrityslainaa ilman vakuuksia kannattaa siten tarkastaa, mikäli kyseessä on harvinaisempi täysin vakuudeton laina korkeampine korkoineen tai tosiasiallisesti reaalivakuudeton laina, jossa rahoitus taataan muilla keinoin. Vaikka vakuudeton yrityslaina on useimmiten reaalivakuudeton laina, on se perinteistä yrityslainaa helpompi saada tarpeen tullen. Lisäksi itse lainan hakemusprosessi on huomattavasti perinteistä pankkilainaa nopeampi.

Yrityslainan korko

Perinteisesti yrityslainan hinta muodostuu lainan pääomalle maksettavasta korosta sekä muista lainan hoitoon ja nostoon liittyvistä kuluista. Yrityslainasta maksettava korko voi olla kiinteä vuosikorko tai kuukausikorko, joka voi muuttua lainasumman mukaan. Yrityslainan korkoon vaikuttaa huomattavasti se, millainen maksukyky yrityksellä on, ja myöntääkö yrityslainan pankki, rahoitusyhtiö vai joku muu luotonmyöntäjä. “Yrityslaina korko” -kohta kannattaa tarkistaa huolella lainatarjouksesta ja lopullisesta sopimuksesta. Lähtökohtaisesti korko määräytyy lainaan liittyvien yksityiskohtien ja hakijayrityksen mukaan. Lisäksi korkoon vaikuttavia tekijöitä ovat laina-aika, lainasumma sekä vaadittavat vakuudet. Hakiessa lainaa yrittäjälle, yrityslainan korkoon vaikuttaa myös yrittäjän henkilökohtainen taloudellinen tilanne sekä yritystoiminnan tila.

Kilpailuta yrityslaina

Yrityslainan vertailu on hyvä keino säästää lainakuluissa. Kilpailuttamalla lainan ja vertaamalla tarjouksia voi säästää jopa tuhansia euroja. Palvelumme avulla säästät myös aikaa, kun etsimme puolestasi yrityksellesi edullisen lainan. Rahalaitos on puolueeton toimija ja meille tärkeintä on löytää lainanhakijoillemme paras mahdollinen laina.